Probiodom pozytywnie wpływa na prawidłowe i sprawne trawienie, wzmacnia układ odpornościowy i pomaga w szybkiej odbudowie mikroflory jelitowej po kuracji antybiotykowej. Dzięki zawartości zdrowych bakterii Enterococcus faecium sprawdzają się przy problemach trawiennych i biegunkach podróżnych.
Suplement diety Probiodom składa się z Bifidobacterium lactis W51 i W52, Enterococcus faecium W54, Lactobacillus acidophilus W22, Lactobacillus paracasei W20, Lactobacillus plantarum W21, Lactobacillus salivarius W24, Lactococcus lactis W19.
Zdrowy przewód pokarmowy to zróżnicowany ekosystem zamieszkiwany przez biliony mikroorganizmów. Bakterie z rodzaju Lactobacillus i Bifidobacterium są niezbędnymi składnikami mikroflory jelitowej. Probiodom to połączenie 8 szczepów bakterii i fruktooligosacharydów (FOS). FOS służą jako idealne źródło energii dla wzrostu przyjaznych bakterii jelitowych, zwłaszcza bifidobakterii i pałeczek kwasu mlekowego. Rozkładają one złożone cząsteczki FOS, wytwarzając substancje, które stwarzają niekorzystne warunki dla wzrostu i namnażania się niepożądanych bakterii.
Korzyści:
- Lepsza strawność pokarmu.
- Eliminacja niestrawności
- Wzmocnienie układu odpornościowego i odporności na stres
- Przywrócenie mikroflory jelitowej po leczeniu antybiotykami
- Detoksykacja organizmu
Dawkowanie
Dzieci w wieku 3 lat i starsze przyjmują 1-3 kapsułki dziennie, a dorośli 2-6 kapsułek dziennie. Kapsułki należy popijać dużą ilością wody.
Tabela wartości odżywczych
Wielkość pojedynczej porcji: | 1-6 kaps. | |
---|---|---|
Liczba dawek w opakowaniu: (30 kaps.) | 5-30 | |
Liczba dawek w opakowaniu: (60 kaps.) | 10-60 | |
Wartości: | w 100 g | w 1 kaps. |
Energia | 1,325 kJ/317 kcal | 5.3 kJ/1,268 kcal |
Tłuszcz | < 1 % | < 1 % |
Węglowodany | 77 % | 77 % |
Białko | 2 % | 2 % |
Błonnik | 13 % | 13 % |
Szczepy bakterii probiotycznych w 1 kapsułce probiotyków |
---|
Bifidobacterium lactis W51 i W52 |
Enterococcus faecium W54 |
Lactobacillus acidophilus W22 |
Lactobacillus paracasei W20 |
Lactobacillus plantarum W21 |
Lactobacillus salivarius W24 |
Lactococcus lactis W19 |
Skład
Skrobia kukurydziana, maltodekstryna, inulina, chlorek potasu, rodzaje bakterii, siarczek magnezu, fruktooligosacharydy (FOS), enzymy (amylaza), aromat waniliowy, siarczek manganu, kapsułka żelatynowa - barwnik (dwutlenek tytanu).
Ostrzeżenie
Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci poniżej 3 roku życia. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej i zbilansowanej diety. Produkt jest odpowiedni dla osób cierpiących na celiakię (nie zawiera źródeł glutenu). Produkt jest odpowiedni dla diabetyków (spożycie węglowodanów musi być uwzględnione w jednostkach dziennych).
Producent
KOMPAVA spol. s r.o., Piešt'anská 1202/44, 915 01 Nové Mesto nad Váhom, Republika Słowacka.
Napisz opinię