100% masło migdałowe - smaczny i zdrowy przysmak, bogaty w białko i nienasycone tłuszcze, o czystym, naturalnym składzie.
100% Almond Butter to smaczna i zdrowa przekąska wykonana w 100% z niełuskanych migdałów. Pochodzi z naturalnych źródeł i nie zawiera dodatków, soli ani oleju palmowego. Ma tylko minimalną zawartość cukru, a jego skład jest bogaty w białko i nienasycone zdrowe tłuszcze. Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej, a także zdrowia kości.
Zdrowe tłuszcze należą do niezbędnych składników odżywczych, które powinny być uzupełniane poprzez dietę lub suplementy. Przyczyniają się one do utrzymania zdrowego poziomu cholesterolu, jeśli zastąpi się nimi tłuszcze nasycone. Ponadto skład masła migdałowego zawiera błonnik, który jest ogólnie ważny dla zdrowego trawienia. Pyszne masło migdałowe doskonale nadaje się do aromatyzowania białka, smoothie, jogurtu lub twarogu. Służy również jako cenny dodatek do owsianki śniadaniowej lub samodzielnie jako zdrowa pasta do smarowania.
100% masło migdałowe i jego zalety
- Zawiera 100% nieobranych prażonych migdałów
- ma czysto naturalny skład
- nie zawiera dodatków, soli ani oleju palmowego
- ma minimalną zawartość cukru
- jego skład jest bogaty w białko i zdrowe tłuszcze
- ma pyszny smak i szeroki zakres zastosowań w kuchni
Składniki
100% prażone migdały
Dawkowanie
Masło migdałowe jest idealne jako smarowidło i może być również używane do gotowania. Oddzielenie oleju jest naturalne, wystarczy wymieszać i można spożywać.
Tabela wartości odżywczych
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 2688 kJ / 650 kcal |
Tłuszcz | 56 g |
w tym nasycone | 4,6 g |
Węglowodany | 7 g |
w tym cukry | 3,9 g |
Błonnik | 12 g |
Białko | 25 g |
Sól | 0.1 g |
Ostrzeżenie
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Po otwarciu najlepiej zużyć w ciągu 3 miesięcy.
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie. Może zawierać śladowe ilości glutenu, jaj, orzeszków ziemnych i mleka.
Napisz opinię