Kapsułki Omega 3 - suplement diety
nazwa ilość w 1 kapsułce %RVH
Referencyjna wartość odżywcza EPA 180 mg nie jest zdefiniowana
Nie określono referencyjnej wartości odżywczej DHA 120 mg
Olej rybny zawarty w miękkich kapsułkach żelatynowych Omega 3 zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe Omega 3. Wielonienasycone kwasy tłuszczowe Omega-3 mają dwóch głównych przedstawicieli – kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA).
Stosowanie i dawkowanie
Dawkowanie: 1 kapsułka dziennie podczas posiłku.
Zalecana dzienna porcja: 1 kapsułka
Substancje czynne w ODD
Substancje aktywne w ODD (1 kapsułka): olej rybny 1000mg* (w tym: kwas eikozapentaenowy 180mg*, kwas dokozaheksaenowy 120mg*).
*RVH nie jest zdefiniowane. RVH = referencyjna wartość odżywcza.
Przechowywanie i uwagi
Uwaga: Preparat nie jest przeznaczony dla dzieci, osób poniżej 18 roku życia, kobiet w ciąży i karmiących piersią. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Nie należy przekraczać ustalonej zalecanej dawki dziennej.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego, w temperaturze 6-25°C. Nie wystawiać na działanie mrozu i wilgoci.
Skład i alergeny
Składniki: olej rybny, żelatyna, gliceryna, woda oczyszczona, przeciwutleniacz: ekstrakt o wysokiej zawartości tokoferoli.
Nienasycone kwasy tłuszczowe Omega 3 mają szereg pozytywnych skutków dla naszego organizmu:
DHA przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu
DHA przyczynia się do utrzymania dobrego wzroku
EPA i DHA przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca
Znacząco zmniejsza poziom trójglicerydów, depresji, kortyzolu, stresu. Poprawia ogólną kondycję organizmu, pamięć przyczynia się nawet do powstawania NO.
Preparat stanowi również odpowiedni suplement uzupełniający nienasycone kwasy tłuszczowe.
Dystrybutor: Green Medical, s.r.o., Rybná 716/24, 110 00 Praga 1, Czechy
W miesiącach zimowych kapsułki żelowe mogą podczas transportu stwardnieć i zmętnieć - nie jest to jednak wada!
Różne rodzaje tłuszczów mają różną temperaturę topnienia, co oznacza, że krzepną w różnych temperaturach, co przekłada się na zmętnienie ich zawartości.
Zmętnienie nie świadczy jednak o jakości ani działaniu produktu!
Napisz opinię