Kaszka ryżowa jest kaszką bezglutenową, której przygotowanie trwa zaledwie kilka minut. Wystarczy wlać trochę gorącej wody lub mleka, dodać swoje ulubione smaki i szybkie śniadanie jest gotowe. Kaszka ryżowa jest bardzo smaczna i idealna dla osób z nietolerancją glutenu, ale także dla każdego miłośnika zdrowego stylu życia. Możesz użyć jej do gotowania i pieczenia Twoich ulubionych przepisów lub zagęścić nią zupy lub sosy. Po prostu zakochasz się w jej miękkiej konsystencji i pysznym, kremowym smaku!
Kaszka ryżowa i jej zalety
- naturalnie bezglutenowa kaszka instant
- jest szybka i łatwa w przygotowaniu
- sprawdzi się jako sycące śniadanie lub szybka przekąska
- ma delikatną konsystencję i pyszny, kremowy smak
- jest odpowiednia dla wegan
Składniki
Smak naturalny: 100% ryż.
Smak czekoladowy: mąka ryżowa instant 46%, skrobia kukurydziana, proszek ryżowy 13% (syrop ryżowy w proszku, skrobia ryżowa, mąka ryżowa), czekolada 8% [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyna sojowa)] cukier, czekolada w proszku 3% (kakao w proszku, miazga kakaowa, cukier), oliwa z oliwek, odtłuszczone kakao w proszku, aromat, sól morska.
Instrukcje dotyczące przygotowania
Naturalne: Zmieszaj 50 g kaszy ryżowej z 200-250 ml gorącej wody. Dokładnie wymieszaj i odstaw na chwilę, a następnie natychmiast skonsumuj.
Czekolada: Zmieszaj 50 g kaszy ryżowej ze 150 ml gorącej wody. Dokładnie wymieszaj i odstaw na chwilę, a następnie natychmiast skonsumuj.
Napisz opinię