Używamy plików cookie do świadczenia usług, personalizowania reklam i analizowania ruchu.

-37%

100% Whey Protein 2250 g - Nutrend

Dodaj do listy życzeń
Kod produktu: n1wp2
Dostępność:

W magazynie

Dostawa od 17  zł

216  zł 346  zł

Porównaj ten produkt

100% Whey Protein 2250 g - Nutrend

Produkt oparty jest na wysokiej jakości ultrafiltrowanym koncentracie białka serwatkowego (WPC) oraz najczystszej formie izolatu białka serwatkowego (WPI). Dzięki technologii Cross-Flow Microfiltration (CFM) białka zachowują wszystkie biologicznie aktywne składniki.

Białko serwatkowe pochodzi z mleka najwyższej jakości, które spełnia standardy certyfikatu GRASS FED. Ekologiczna hodowla krów zapewnia im 10 miesięcy wypasu na wolnym wybiegu w ciągu roku. Ich dieta składa się w co najmniej 90% ze świeżej trawy lub paszy.

Patentowany składnik INSTANT WHEY gwarantuje doskonałą rozpuszczalność białka, co zapewnia wygodę przygotowania koktajlu białkowego. Wyjątkowa przyswajalność produktu jest wspierana przez mieszankę enzymów trawiennych DIGEZYME.

Zalety

  • Instantyzowane białko serwatkowe (WPC, WPI)
  • Aż 22 g białka w jednej porcji
  • 5 g BCAA w każdej porcji
  • Dodatek enzymów trawiennych
  • Bez sztucznych barwników
  • Bez glutenu

Sposób użycia

Wymieszaj 30 g (1 porcję) w 250 ml wody. W zależności od dziennego zapotrzebowania na białko spożywaj 1-3 porcje dziennie między posiłkami. Maksymalnie 3 porcje dziennie.


Tabela wartości odżywczych

Wielkość porcji: 30 g
Smaki: Mango+Wanilia, Malina, Biała Czekolada+Kokos

Wartościw 100 gw 30 g
Wartość energetyczna1 583 kJ/374 kcal475 kJ/112 kcal
Tłuszcze5 g1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone3,2 g1 g
Węglowodany8,5 g2,6 g
w tym cukry5,7 g1,7 g
Błonnik1,5 g0,45 g
Białko73 g21,9 g
Sól1,8 g0,5 g
Enzymy trawienne40 mg12 mg

Skład

  • Chocolate+Coconut: 65% koncentrat białka serwatkowego (zawiera lecytynę słonecznikową i fosforan wapnia jako środek przeciwzbrylający), 24% izolat białka serwatkowego (zawiera lecytynę słonecznikową), kakao, aromat, bezglutenowe błonnik pszeniczny, stabilizatory (guma arabska i guma ksantanowa), dwutlenek krzemu, chlorek sodu, mieszanka enzymów trawiennych Digezyme® (amylaza, proteaza, laktaza, lipaza i celulaza), substancje słodzące (sukraloza i glikozydy stewiolowe).

W przypadku innych smaków możesz dostosować odpowiednio wartości odżywcze i profile aminokwasów. Jeśli masz dodatkowe pytania dotyczące składników lub sposobu przygotowania, chętnie pomogę! 

Opinie (0)

0,0

Napisz opinię