Miód jest wynikiem uczciwej pracy pszczół, które łączą się w mieszankę spadzi i miodu kwiatowego. Miód spadziowy powstaje ze spadzi, bardzo słodkiego soku bogatego w cukry proste. Występuje on na liściach drzew takich jak dąb, sosna i klon. Charakteryzuje się ciemniejszym kolorem, mniejszą zawartością pyłków i słodszym smakiem. Miód kwiatowy wytwarzany jest z nektaru kwiatów roślin. Miód ten ma złoty kolor i wyśmienicie zrównoważony smak.
Razem ta mieszanka tworzy idealne rozwiązanie dla osób poszukujących naturalnego słodzika lub bardziej odpowiedniej alternatywy dla konwencjonalnego cukru. Ma szeroki zakres zastosowań w kuchni, gdzie z pewnością się nie zmarnuje. Można jej używać do słodzenia herbaty, kawy czy smoothies. Nadaje się również do ciast, puddingów i różnych deserów. Podniesie na wyższy poziom śniadaniową owsiankę, a także znajdzie zastosowanie w sosach do mięs czy marynatach do grilla. Tym miodem można cieszyć się według własnego gustu. Gdziekolwiek zdecydujesz się go dodać, rezultatem będzie symfonia idealnie słodkich smaków, które pokochasz.
Miód i jego zalety
- to mieszanka miodu spadziowego i kwiatowego
- łączy w sobie zalety dwóch rodzajów miodu
- służy jako naturalny słodzik
- ma pyszny słodki smak, który pokochasz
- jest lepszą alternatywą dla tradycyjnego cukru
- ma szeroki zakres zastosowań w kuchni
- nadaje się do herbaty, kawy, smoothie, ciast i deserów
- nie ginie jako składnik sosów mięsnych lub marynat do grilla
Składniki
Mieszanka miodu spadziowego i kwiatowego. Mieszanka miodów z UE i spoza UE.
Tabela wartości odżywczych
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1394 kJ / 333 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 82 g |
- cukry | 80 g |
Białko | <0,5 g |
Sól | <0,01 g |
Ostrzeżenie
Przechowywać w temperaturze pokojowej do +25°C.
Minimalny okres przechowywania: podany na opakowaniu.
Napisz opinię