Podstawą jest ryż i groch. Żywność pochodzenia roślinnego, w przeciwieństwie do żywności pochodzenia zwierzęcego, nie jest źródłem pełnowartościowych białek, tj. nie zawiera wszystkich niezbędnych aminokwasów, których potrzebuje nasz organizm. Na szczęście jednak możemy uzyskać pełnowartościowe białka dzięki tzw. suplementacji (łączeniu różnych źródeł białek pochodzenia roślinnego).
Tak jest również w przypadku Vegan Protein. Poprzez połączenie dwóch źródeł białka, które doskonale się uzupełniają: białko ryżu, ubogie w lizynę, ale bogate w aminokwasy zawierające siarkę (np. cysteinę i metioninę), zostało połączone z białkiem grochu, zawierającym mniej aminokwasów zawierających siarkę, ale bogatym w lizynę. Ta doskonała baza została uzupełniona o inne dodatkowe elementy, 3 rodzaje superfoods.
Mąka quinoa była czczona przez starożytnych Inków jako matka zbóż, mimo że jest tak zwanym fałszywym zbożem. W porównaniu z prawdziwymi zbożami ma niższą zawartość węglowodanów, ale wyższą (16%) zawartość białka. Ponadto jest doskonałym źródłem minerałów, zawierającym potas, wapń, magnez, a nawet żelazo.
Sproszkowane jagody acai. Pochodzące z amazońskich lasów deszczowych jagody acai są istotne ze względu na ich wiodącą wartość ORAC (międzynarodowy standard określający zdolność absorpcji przeciwutleniaczy w żywności).
Sproszkowane jagody goji. Jagody Goji, znane również jako wilcze jagody, są spożywane jako afrodyzjak w Chinach od wielu tysięcy lat. Kwaśne, jaskrawoczerwone owoce, które przypominają mieszankę smaku wiśni i jeżyn, zawierają 8 niezbędnych aminokwasów i dużą ilość witaminy C.
1 porcja zawiera:
- 106 kcal
- 19 g białka
- 1 390 mg L-glutaminy
- 650 g L-argininy
Korzyści:
- roślinna alternatywa dla białka na bazie mleka
- Dla osób wrażliwych na laktozę i gluten
- Dla miłośników zreformowanej kuchni (doskonały zagęszczacz)
- Bez cukru i laktozy
- Bez konserwantów
- Bez barwników
- Bez GMO
- Bez aspartamu
- Z 3 rodzajami superfoods
Dawkowanie
Wymieszać 1 dawkę (25 g = 3 płaskie łyżki stołowe) z 250 ml wody i przyjmować bezpośrednio po ćwiczeniach. W dni odpoczynku przyjmować po południu. Do przygotowania nadaje się shaker.
Tabela wartości odżywczych
Wielkość pojedynczej porcji: | 25 g | |
---|---|---|
Liczba porcji w opakowaniu: (500 g) | 20 | |
Liczba porcji w opakowaniu: (2000 g) | 80 | |
Wartości: | w 100 g | w 25 g |
Wartość energetyczna | 1 797 kJ/425 kcal | 449 kJ/106 kcal |
Tłuszcz | 7,8 g | 2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2 g | 0,5 g |
Węglowodany | 13 g | 3,3 g |
w tym cukry | < 0.5 g | < 0.5 g |
Błonnik | 3,2 g | 0,8 g |
Białko | 74 g | 19 g |
Sól | 2,2 g | 0,55 g |
L-glutamina | - | 1 390 mg |
L-arginina | - | 650 mg |
Składniki
Smak czekoladowo-cynamonowy: izolat białka grochu, białko ryżowe, niskotłuszczowe kakao w proszku, L-glutamina, wzmacniacz smaku (glicyna i jej sól sodowa), L-arginina, emulgator: lecytyny (soja), cynamon, substancje zagęszczające (karagen, guma celulozowa), mąka quinoa 1,6%, aromaty, sproszkowane owoce goji 1,1%, sproszkowane owoce acai 0,6%, sól, substancja słodząca (sukraloza).
Smak ciasta waniliowego: izolat białka grochu, białko ryżowe, L-glutamina, aromaty, wzmacniacz smaku (glicyna i jej sól sodowa), L-arginina, emulgator: lecytyny (soja), mąka quinoa 1,6%, substancje zagęszczające (karagen, guma celulozowa), sproszkowane owoce goji 1,1%, sproszkowane owoce acai 0,6%, sól, cynamon, substancja słodząca (sukraloza).
Smak owoców leśnych: izolat białka grochu, białko ryżowe, L-glutamina, aromaty, wzmacniacz smaku (glicyna i jej sól sodowa), substancje zagęszczające (karagen, guma celulozowa), L-arginina, emulgator: lecytyny (soja), mąka quinoa 1,6%, sproszkowane owoce goji 1,1%, kwas (kwas cytrynowy), sproszkowane owoce acai 0,6%, sól, substancja słodząca (sukraloza).
Smak bananowy: izolat białka grochu, białko ryżowe, L-glutamina, wzmacniacz smaku (glicyna i jej sól sodowa), L-arginina, aromaty, emulgator: lecytyny (soja), mąka z komosy ryżowej 6%, substancje zagęszczające (karagen, guma celulozowa), sproszkowane owoce goji 1,1%, sproszkowane owoce acai 0,6%, sól, kwas (kwas cytrynowy), substancja słodząca (sukraloza).
Smak orzecha laskowego: izolat białka grochu, białko ryżowe, L-glutamina, niskotłuszczowe kakao w proszku, wzmacniacz smaku (glicyna i jej sól sodowa), L-arginina, emulgator: lecytyny (soja), mąka quinoa 1,6%, substancje zagęszczające (karagen, guma celulozowa), aromaty, jagody goji w proszku 1,1%, jagody acai w proszku 0,6%, sól, substancja słodząca (sukraloza).
Smak kawy: izolat białka grochu, białko ryżowe, L-glutamina, wzmacniacz smaku (glicyna i jej sól sodowa), kawa rozpuszczalna 3,6%, L-arginina, emulgator: lecytyny (soja), mąka quinoa 1,6%, substancje zagęszczające (karagen, guma celulozowa), aromaty, jagody goji w proszku 1,1%, jagody acai w proszku 0,6%, sól, kofeina, substancja słodząca (sukraloza).
Informacje dla alergików
Wyprodukowano w zakładzie, w którym przetwarzana jest żywność zawierająca mleko, jaja, gluten, soję, skorupiaki, dwutlenek siarki i orzechy.
Producent
Biotech USA Kft., Kiscsikós köz 11, 1033 Budapeszt, Węgry.
Napisz opinię